Dubrovnik Vjenčanja | Otok Lokrum Vjenčanja – Vjenčanja na Otoku

Otok Lokrum Vjenčanja – Vjenčanja na Otoku

Otok Lokrum je prekrasan otočić samo 15 minuta udaljen od dubrovačke Stare gradske luke i zaista nevjerojatan vjenčani bijeg za vaše vjenčanje u Dubrovniku. Prekrasan otočić pun legenda nudi niz skrivenih malih uvala, malih mirnih mjesta, borovih šuma, lovora, prekrasnih ptica paunova, crkve sa samostanom iz 11. stoljeća, vrtove Lokruma na zaštićenoj i sunčanoj ravnici koji postoje mnogo stoljeća ranije.

Otok Lokrum nudi tri lokacije za vaše vjenčanje:

Benediktinski samostan je zapravo ostatak samostana iz 11. stoljeća, a atrij se uglavnom koristi kao mjesto ceremonije vjenčanja. Dva najtraženija i očaravajućih mjesta za vašu svadbenu svečanost su benediktinski samostan i njegov botanički vrt.

Drugo ceremonijalno mjesto je Palm Garden koji se sastoji od dva graciozna dvorišta s dva moguća područja za ceremoniju.
Palm Garden sastoji se od dva “travnjaka” palmi u sredini podijeljen s lijeve strane koji je veći i manji desni.
Olive Grove je najviše privatno mjesto od svih mjesta na otoku. Područje je zaštićeno od posjetitelja. Ceremonija vjenčanja obično se odvija nakon 16:00 sati
Možete nastaviti svadbenu svečanost u povijesnom Starom Gradu Dubrovniku.

Otok Lokrum je rezervat prirode i poseban rezervat šumske vegetacije.

O otoku Lokrum

Zaštićena mala luka Portoč, dostupnost otoka i obilje plodne zemlje na velikoj površini ravnice, doveli su do uzgoja zemlje i izgradnje crkve sa samostanom u 11. stoljeću. Zapisi iz 15. stoljeća tvrde da su imanja benediktinskog samostana na Lokrumu vrhunski uređena i obrađivana. Samostan je bio poznat po svojim kultiviranim biljkama i biljem, kao i dobrom vinu, ali i prekrasnim vrtovima. Ime otoka (lat. acrumen = sour fruit) pokazuje da je plodna zemlja vjerojatno kultivirana još od prapovijesti i da su barem limun i naranče tamo uzgojeni.
Od gospodarskih kultura naslijeđenih iz doba benediktinske uprave na Lokrumu se očuvao samo MASLINIK sjeverno od samostanskoga sklopa. Praznine nastale izumiranjem starih stabala popunjene su mladim sadnicama u vrijeme kongresa PEN-a u Dubrovniku 1993.

Posebno razdoblje u uređivanju otoka nastupilo je nakon što ga je 1859. Kupio Maksimilijan Habsburški. Bio je to početak nove povijesti vrtnoga i krajobraznog uređenja Lokruma; od tada čitav otok postupno postaje perivojem. Stoga nije dopušteno na bilo koji način ugroziti prirodna i kulturna dobara na otoku, bacati otpad, donijeti pse ili upaliti vatru. Pušenje je zabranjeno. Nije dopušteno ostati na otoku preko noći.

Prema legendi, Richard Lion-Heart je ovdje izbačen kao teren nakon što je 1192. brodolomom srušen tijekom križarskih ratova. Zavjet koji je napravio za izgradnju crkve na mjestu gdje je došao na kopno gdje bi trebao biti spašen, što je bio zadržao barem djelomično. Iako je došao na kopno na Lokrumu, na zahtjev Dubrovnika, pristao je izgraditi crkvu u samom gradu.

Mjesto se intenzivno koristilo za snimanje HBO Game of Thrones, npr. vrt u labirintu ispred lukova bio je korišten u 2. sezoni, kada su ljudi Qartha pozdravili zabavu za Khaleesi i njezin narod. Iza stražnjeg zida nalazi se GOT centar koji čuva poznati Iron Throne.

Ostale usluge kao što su posvećeni concierge, mogućnost rezerviranja izleta i izleta na otoke, iznajmljivanje vozila, privatnog broda ili privatnog helikoptera i privatnog aviona možemo vam pružiti u skladu s vašim željama i potrebama.
Ako vam je potreban prijevoz iz / do zračne luke, na raspolaganju vam je i luksuzna limuzina.

Contact us about this venue

Wedding overview

-

Otok Lokrum Vjenčanja – Vjenčanja na Otoku | Vjenčani paketi