Nacionalni Park Plitvička Jezera Vjenčanja | Lička kuća

Lička kuća

Nacionalni restoran Lička kuća sagrađen je 1972. godine kao jedinstveni prostor s ambijentom tradicionalne ličke kuće u kojem se gostima pripremaju i prezentiraju autohtona jela. Restoran je 2015. godine u cijelosti restauriran i uklopljen u izvorni lički rustikalni stil. „Lička kuća“ izgrađena je na dvije etaže s ukupnim kapacitetom od 270 sjedećih mjesta. Restoran je smješten uz državnu cestu DC429, nasuprot sjevernog ulaza (Ulaz 1) u Nacionalni park.

Na sredini restorana nalazi se otvoreno ognjište s vatrom gdje se peče janjetina na ražnju i pripremaju lički specijaliteti ispod peke. U restoranu posjetitelji mogu vidjeti i niz uporabnih predmeta karakterističnih za nekadašnji život ličkih obitelji.

U raznolikoj ponudi restorana objedinjeni su specijaliteti ličkoga kraja, spravljeni prema tradicionalnim receptima i od domaćih proizvoda. Pršut, basa, sir, janjetina ispod peke, jela s roštilja, krumpirove police, pastrva, kiselo mlijeko, lički uštipci, ličke štrudle od sira, jabuka ili šljiva samo su neki od specijaliteta ovoga renomiranog restorana.

Contact us about this venue

Wedding overview

-

Lička kuća | Vjenčani paketi