Dugi otok | Svjetionik Veli rat

Svjetionik Veli rat

Svjetionik je izgrađen 1849. godine na sjeverozapadnom rtu Dugog otoka, 35 km zapadno od Zadra. Na udaljenosti od 3 km nalaze se sela Veli Rat, Verunić i Polje, a do trajektne luke u Brbinju ima 20 km. Svjetionik je okružen borovom šumom i prekrasnim uvalama sa šljunčanim plažama, a smatra se jednim od najljepših na Jadranu. S 40 m visoke svjetioničarske kule Veloga Rata pruža se uistinu jedinstven i nezaboravan vidik. Do svjetionika se može doći osobnim vozilom. Zbog dobre cestovne povezanosti s ostalim naseljima moguća je redovna opskrba potrebnim namirnicama i obilazak cijelog Dugog Otoka.

PLAŽE

U blizini svjetionika su dvije prekrasne šljunčane plaže primjerene i za kupanje male djece. Jedna od najljepših neuređenih pjeskovitih uvala Jadrana Saharun udaljena je svega na desetak minuta vožnje automobilom.

PODMORJE

More u okolini svjetionika je relativno plitko i atraktivno za podvodni ribolov. Najbolje područje je u smjeru istoka, otprilike 2 milje udaljeno od svjetionika gdje se litice strmo ruše u more. Plitki akvatorij sa zapadne strane omeđuju hridi Lagnići u blizini kojih je i olupina nasukanog broda, svojevrsne turističke atrakcije. Istočno od Velog Rata hridinasta obala na nekim se dijelovima naglo obrušava prema dubini, što je dosta neobično za ovaj dio Dugog otoka.

Kapacitet:
1/3 + 1/4 apartmana; objekt s domarom
Apartman A3.. * * *: cca 41 m2, jedna trokrevetna soba (21 m2), kuhinja (14 m2), tuš-WC (4 m2).
Apartman A4.. * * *: cca 48 m2, jedna dvokrevetna soba (16 m2), kuhinja u kojoj se nalazi kauč (22 m2), tuš-WC (7 m2).

Contact us about this venue

Wedding overview

-

Svjetionik Veli rat | Vjenčani paketi