Zagreb Vjenčanja | Park prirode Medvednica – Dvorac Medvedgrad – Vjenčanja u Dvorcu – Vjenčanja u Parku Prirode

Park prirode Medvednica – Dvorac Medvedgrad – Vjenčanja u Dvorcu – Vjenčanja u Parku Prirode

Doista se teško odlučiti za lokaciju svoga vjenčanja pored nebrojenih bogatstva prirodne ljepote i kulturne znamenitosti koje pruža PP Medvednica u Zagrebu.

Antropoti Vip Club pomoći će Vam u odabiru najsavršenije od savršenih lokacija za Vaše čarobno vjenčanje u PP Medvednica.

Kako bi Vam olakšali i pomogli smanjiti veliki izbor za odabir najbolje lokacije Vašeg vjenčanja, donosimo Vam naše prijedloge za lokaciju Vašeg posebnog, jedinstvenog vjenčanja iz snova.

Naše preporuke:
1. Medvedgrad

Najočuvanija utvrda Medvednice je Medvedgrad, sagrađen u 13. stoljeću i koji je služio za obranu Kaptola i biskupskih posjeda.

Medvedgrad , srednjovjekovna utvrda stara 800 godina . U prošlosti imala je 107 vladara najpoznatija, a je Crna kraljica ( Barbara Celjska ) zloglasna kraljica ispričana u mnogim legendama.

Medvedgrad je imao dvostruke bedeme i troje vrata. Neprijatelj je da bi ga osvojio morao proći vanjski i unutarnji zid. Za obranu su podignute i dvije kule koje nisu imale vrata u razini tla, tako da su se branitelji mogli braniti odozgo. Osim toga taktika za slamanje otpora branitelja u ono vrijeme bila je opkoliti grad i čekati da neprijatelj ostane bez zaliha vode i hrane.

Međutim i za taj slučaj Medvedgrad je imao rješenje cisternu s filtrom od krupnog i sitnog kamenja gdje se skupljala kišnica, te prostrana skladišta za hranu.

Najvrjednijom se građevinom smatra oktogonalna kapelica sv. Filipa i Jakova s kamenim uglovima, rozetama i romaničkim portalom visokim 3 metra.
Najzanimljivije je da Medvedgrad nikada nije poslužio obrambenoj svrsi za koju je izgrađen jer nikada nije napadnut. Jedna od pretpostavki je i da je izgrađen kako bi bio riznica za crkveno blago.

Šume Medvednice spuštaju se gotovo do samog središta Zagreba. Osim mira i zelenila, ova planina obiluje bogatim i raznolikim posebnostima, kao što su:

2. Šumska staza Bliznec

Na ulazu u park je vrlo staro naselje Bliznec i poučna staza od 800 m , koji završava u dvorištu / na terasi Pilana Bliznec. Šetnja stazom traje oko 20 minuta koju slijedi potok Bliznec.

3. Sljemenska kapelica

Strop crkve izgrađen je od slavonske hrastovine i podijeljen je na 49 polja od kojih 39 prikazuju grbove hrvatskih gradova i zemalja. Unutrašnjost kapele uredili su poznati hrvatski kipari i slikari.

4. Činovnička livada

Gotovo na samom vrhu parka u šumi 20 m od livade je Sljemenska kapelica , a 100 metara od livade i 50 m od kapele nalazi AK Snježna kraljica i TV toranj s panoramskim pogledom na Zagorje kada je vedar dan.

Ispod livade, nalazi se izvor., a preko livade vodi skijaška trasa «Bijeli spust», te zimi ovdje ima mnogo skijaša i sanjkaša.

5. Gorsko zrcalo

Nalazi se na rubu parka, na južnoj strani, to je okomita stijena visoka 30 m i široka oko 10 m., u neposrednoj blizini spoja Starog i Novog potoka i izvorišnih sastanaka potoka Trnave, potok koji žubori tijekom cijele godine.

U zapadnom dijelu južnim obroncima Medvednice protječe potok Kustošak, Mikulić i Vrapčak.

Najveći Vrapčak ,a ima i poseban značaj zbog najljepšeg slapa na Medvednici Sopot.

6. Sopot

Sopot je 9 m visoki slap u pećinastom klancu srednjeg toka potoka Vrapčaka.

Gotovo cijelo ljeto ovdje se može naći ugodno osvježenje , ali na kraju ljeta obično presuši .

Contact us about this venue

Wedding overview

-

Park prirode Medvednica – Dvorac Medvedgrad – Vjenčanja u Dvorcu – Vjenčanja u Parku Prirode | Vjenčani paketi