Split Vjenčanja | Saint Nicholas church – Marjan

Saint Nicholas church – Marjan

Marjan je brdo na poluotoku grada Splita, najvećeg hrvatskog dalmatinskog područja i prekriveno je gustom mediteranskom borovom šumom i potpuno je okruženo gradom i morem što ga čini jedinstvenim prizorom i mjestom za lijepu ceremoniju vjenčanja i svečanu večeru.
Koristi se kao park za građane još od 3. stoljeća, to je omiljeno mjesto vjenčanja i raznih događaja, vikend izlet destinacija i rekreativni centar za grad. Također je mjesto gdje možete pronaći brojne plaže i jogging staze, kao i teniske terene i gradski zoološki vrt, a sve je okruženo prekrasnom šumom.


Na vrhu poluotoka smjestila se crkva sv. Nikole podignuta 1219. godine koju su sagradili Splićanin Rako i žena mu Elizabeta i darovali je opatiji sv. Stjepana na Sustipanu.
Marjan je 178 metara visok i pruža pogled na cijeli grad, okolne otoke, a obližnje planine Mosora i Kozjaka i Sv. Nikola se nalazi na brdu na jugoistoku padine Marjana, oko dvjesto metara iznad Prve Vidilice, odakle se pruža spektakularan pogled na more i Sv. Nikola doista može biti vaše savršeno mjesto vjenčanja za vaše vjenčanje iz snova u Hrvatskoj.

Contact us about this venue

Wedding overview

-

Saint Nicholas church – Marjan | Vjenčani paketi