Dubrovnik Vjenčanja | Villa Sherezade

Villa Sherezade

Impozantna palača od bijelog kamena na moru, okružena s 4000 m² vrtova, s vlastitim pristaništem, plažom i intrigantnom poviješću, na samo par koraka od dubrovačke starogradske jezgre, Villa Sheherezade jedna je od najekskluzivnijih adresa na hrvatskom Jadranu.

Villa Sheherezada smještena je na mirnoj hridi, okružena idiličnim mediteranskim vrtovima koji se terasasto spuštaju prema moru, gdje se u potpunoj privatnosti prostrane kamene plaže možete opustiti u moru ili u bazenu s hidromasažnim sustavom. Iz svakog kutka vile pruža se nevjerojatan pogled – na otvoreno more, otok Lokrum ili dubrovačke zidine, do kojih vas dijeli doslovno 10 minuta ugodne šetnje.

Villa Sheherezade izgrađena je 1920-ih godina, a legenda o velikoj ljubavi iz koje je proizašla ideja o gradnji ovog spomenika ljubavi, podsjeća na ljubavnu priču o Taj Mahalu, pa je stoga, kao i zbog elemenata orijentalne arhitekture, često nazivaju Taj Mahalom Mediterana. Navodno je ovu prekrasnu vilu napravio litvanski poduzetnik židovskog podrijetla, za svoju ljubavnicu koju je nazivao Sheherezade. Kako bi vila dočarala ljepotu ljubljene žene, nije se štedjelo na materijalima pa je tako fasada napravljena od najcjenjenijeg, blistavo-bijelog bračkog kamena, a interijer je opremljen vrhunskim primjercima stliskog namještaja, kupaonice su obložene mramorom, draperije bogatih tekstura korištene su za prekivače i zavjese, a unikatni i vrijedni predmeti iz cijelog svijeta postavljeni su na raznolikim lokacijama vile. Bez obzira koliko istine ima u ovoj zanimljivoj legendi, povijest ove palače na moru neraskidivo je vezana uz romantiku. Upravo Elizabeth Taylor i Richard Burton, poznati po burnoj i intenzivnoj ljubavnoj vezi, odsjeli su ovdje tijekom jednog filmskog snimanja u Dubrovniku.

Contact us about this venue

Wedding overview

-

Villa Sherezade | Vjenčani paketi