Zagreb Vjenčanja | Moderna Galerija – Moderna Vjenčanja

Moderna Galerija – Moderna Vjenčanja

Galerija je Kuća za ljude i umjetnost koja proizvodi suvremene kulturne urbane sadržaje, jedinstveni hibridni prostor suživota poslovne aktivnosti Galerije – kuće za ljude i umjetnost.

U ulaznom dijelu smješten je i kafić, logično mjesto okupljanja za obje djelatnosti. Ona je živa od jutra do večeri, objedinjuje različite oblike poslovanja, različite životne stilove i radne ritmove.

Arhitektura

Počeci zgrade  sežu u 1910. kad ju je projektiralo građevinsko poduzeće Emil Eisner i Adolf Ehrlich. Tada je služila kao jahaonica u sklopu vojnog kompleksa austrougarske vojske, a kasnije postaje tkaonica Tekstilnog kombinata Zagreb, koji ovdje djeluje do 2008. godine.

Zgrada Galerije danas je jedina sačuvana građevina iz vojnog kompleksa. S obzirom na to da se radi o zaštićenom spomeniku kulture, adaptirana je na način da su sačuvane vrijedne povijesne karakteristike. Prostor je odraz kontrasta vlastitih namjena: kompaktan kubus namijenjen je poslovnim aktivnosti koje se odvijaju unutar Galerije – kuće za ljude i umjetnost, dok fleksibilan slobodni prostor služi za različite aktivnosti (izložbe, performanse, projekcije i sl.).

Contact us about this venue

Wedding overview

-

Moderna Galerija – Moderna Vjenčanja | Vjenčani paketi